Nu börjar höstterminen - hurra!

Igår söndag, när höstrusket drog in över Österlen, drog vi igång höstens aktiviteter. Nästan fullt hus i qigonglokalen klockan 8 på morgonen - bra gjort alla ni som kom för att träna "the art of longevity". Tända ljus, stilla musik, långa sköna utandningar, avslappnade axlar, mjuka rörelser, vila ögonen på de varmgula fälten och det stålblågrå havet. För de som inte älskar tidiga söndagmorgnar startar vi upp ytterligare en qigong/taiji grupp. Den kommer vara mer inriktad på taiji som är en långsam kampsportsform i samma filosofi som qigong. Mer information kommer inom kort.
För övrigt pågår projekt djur på Arnhög. Först hit är lilla Chia. Hon är drygt fyra månader gammal och har varit hos oss i en vecka. Skuttade rakt in i våra hjärtan på hundars underbara vis. Pappan är brun labrador och mamman en korsning mellan border och bearded collie. Hon har redan etablerat sig som gårdshund. Håller gråsparvarna igång, men är inte intresserad av hararna.
Hästar ska det bli också, men först hagar och vindskydd. Köpte ett vindskydd 3x6 meter i byggsats. Lätt som en plätt tänkte vi och satte igång. Tänkte det skulle vara klart igår typ. Det är det inte. Vissa bjälkar har sex hål i sig som vi borrat och sen fick göra om när det visar sig att bjälken måste flyttas. Min far ägnade sitt liv åt att lära industrin göra bruksanvisningar som människor kunde använda. Han skulle direkt ha tagit bruksanvisningen till hästskjulet och lagt i sin pärm för avskräckande exempel. Idag tar vi paus och ägnar oss åt att sätta i 200 stolpar i stället. Tanken är quarterhästar, kanske från Katrin Nymans flock. Vi vill ha friska, tåliga hästar som kan gå utomhus och vara barfota. Sen är det dags för hönorna - och hönshuset. Aldrig en sekund av sysslolöshet på landet.