Taiji/Qigong - the art of longevity

I qigong tränar du balans, flexibilitet, koordination, andning och koncentration. Rörelserna är mjuka, de flesta utförs stående. Qigong är ett utmärkt komplement till yoga. Båda träningsformerna syftar till att vi ska hålla oss friska och må bra, både mentalt och fysiskt. Du behöver inga förkunskaper. Var och en tränar exakt utifrån sina egna förutsättningar. Qigong är en konkurrensfri zon där du endast fokuserar på dig själv och din egen kropp. Qigong passar alla åldrar.
Taiji är nästa steg i denna shaolinska träningslära. I taiji använder du energin som alstrats i kroppen genom qigong och utför långsamma, precisa kampsportrörelser. Taiji hjälper dig att fokusera, och att bli mer tydlig. Utan att för den skull bli spänd.

Att vara avslappnad men ändå skärpt. Att kunna hantera stressiga situationer utan att känna stress. Det är vad vi strävar efter och tränar på under mina qigong/taiji lektioner. Vill du få info via mail? 

SOMMARQIGONG SLUT FÖR SÄSONGEN
Taiji 24 form - fortsättningskurs. Måndagar kl 16-17


Träna qigong hemma med Lena

Varsågod, 25 minuters qigongpass 

NAR 03 2020 Lena Forslund Qigong.pdf

Carlos Luna är min qigongmästare. 

Denna fascinerande och inspirerande man kom in i mitt liv för över tjugo år sedan. Ingenting blev sig likt. Jag var mitt i livet, med barn, bonusbarn, eget företag, höga ambitioner och ett rasande tempo, Men jag var inte grundad, lät mig stressas av alla måsten och krav, som jag ställde på mig själv och som jag trodde att andra ställde på mig. Jag hade alla varningstecken på att gå in i väggen. Men Carlos kom i tid. Jag blev hans lärjunge och Carlos personifierar orsaken till att jag tränat qigong och taiji sedan dess. 

Styrka i kombination med smidighet. Tuffhet i kombination med oändlig kärlek. Lekfullhet i kombination med vishet.