Taiji/Qigong - the art of longevity

I qigong tränar du balans, flexibilitet, koordination, andning och koncentration. Rörelserna är mjuka, de flesta utförs stående. Qigong är ett utmärkt komplement till yoga. Båda träningsformerna syftar till att vi ska hålla oss friska och må bra, både mentalt och fysiskt. Du behöver inga förkunskaper. Var och en tränar exakt utifrån sina egna förutsättningar. Qigong är en konkurrensfri zon där du endast fokuserar på dig själv och din egen kropp. Qigong passar alla åldrar.
Taiji är nästa steg i denna shaolinska träningslära. I taiji använder du energin som alstrats i kroppen genom qigong och utför långsamma, precisa kampsportrörelser. Taiji hjälper dig att fokusera, och att bli mer tydlig. Utan att för den skull bli spänd. 

Att vara avslappnad men ändå skärpt. Att kunna hantera stressiga situationer utan att känna stress. Det är vad vi strävar efter och tränar på under mina qigong/taiji lektioner.  Häng med på vårens träningar från 19 januari 2020! Ingen föranmälan behövs.

Varsågoda 25 minuters qigongpass att göra hemma, eller utomhus


Här visar jag några qigongrörelser i tidningen Näras web teve

SOMMARQIGONG PÅ ARNHÖG FARM

måndagar kl 16-17 med start 1 juni
vi är utomhus, eller i vår stora lada
max 10 deltagare, föranmälan här
ingen kostnad, kom bara om du är helt frisk
varmt välkommen, Lena

NAR 03 2020 Lena Forslund Qigong.pdf

Carlos Luna är min qigongmästare. Denna fascinerande och inspirerande man kom in i mitt liv för över tjugo år sedan. Ingenting blev sig likt. Jag var mitt i livet, med barn, bonusbarn, eget företag, höga ambitioner och ett rasande tempo, Men jag var inte grundad, lät mig stressas av alla måsten och krav, som jag ställde på mig själv och som jag trodde att andra ställde på mig. Jag hade alla varningstecken på att gå in i väggen. Men Carlos kom i tid. Jag blev hans lärjunge och Carlos personifierar orsaken till att jag tränat qigong och taiji sedan dess. 

Styrka i kombination med smidighet. Tuffhet i kombination med oändlig kärlek. Lekfullhet i kombination med vishet.