Två dagar med roliga övningar för dig och hästen. 
Natural Horsemanship med Katrin Nyman
26 - 27 oktober 2019


Två härliga dagar på Arnhög Farm. Förutom övningar i Natural Horsemanship tränar vi yoga, meditation och qigong. Allt för att
öka vår medvetenhet om vårt kroppsspråk och vår energi. Vi äter god mat, dansar, sjunger och lär oss av varandras historier.
Dag två avslutas med en ridtur på stranden. Katrin guidar i hur man använder sig av terrängen för att skapa övningar som
ger hästen ökat självförtroende. Och dig själv en tryggare ridkamrat.

Ta med med din egen häst (vi har 4 stallplatser) eller hyr en av våra för 100 kr per dag.
Vi har boende på Arnhög, det går bra att komma redan på fredagen.  300 kr per natt, gäster tar med egna lakan och fixar städning.

Priset för denna helg är 2700 kr och inkluderar:
1 qigongpass, 1 yogapass, 2 NH-teoripass, 4 NH-pass med övningar från marken och från uppsuttet. 
Lunch och fika.
Lördag kväll lagar vi en enkel middag tillsammans, självkostnadspris, var och en tar med dryck.
Stallplats inklusive strö och ensilage 150 kr per dygn. 

hör av dig om du är intresserad.

 Varmt välkommen önskar Katrin och Lena

Följ Katrin på Instagram: mustang.academy

Jag lärde känna Katrin Nyman för drygt tio år sedan. Katrin brukade bli inkallad av hästägare i stallet där mina hästar bodde, det kunde handla om att hästen inte gick att lasta, eller var svår att hantera på ena eller andra sättet.

 "Det finns inga hästproblem" sa Katrin på sitt självklara sätt. "Däremot kommunikationsproblem. Det kan vara knepigt att förstå varandra, precis som i vilken relation som helst. Extra knepigt blir det om den ena parten är ett rovdjur (människa) och den andra är ett bytesdjur (häst)."

Jag kände till Natural Horsemanship. Hade tränat båda mina hästar för en annan tränare, men det var något speciellt med Katrin. Hennes härliga sätt att leka fram lydnad hos hästen, utan att dominera eller skapa rädsla. Ivrigt påhejad av mig följde Katrin sin vision, tog sin familj och flyttade till en gård utanför Nykvarn i Sörmland. Här kunde hon förverkliga drömmen om att föda upp quarterhästar enligt sin filosofi. Lycklig är den häst som föds in i Katrins flock. Jag kan berätta om en av de unika hästupplevelser Katrin erbjuder, var på besök förra sommaren. Hon hade en hingst där på träning som heter Olle, det är han på bilderna ovan. Han gick i samma hage som fölstona, var pappa till ett av fölen. Som vanligt kommer hästarna nyfiket fram när vi går ner till hagen med repgrimmorna. Fölen skuttar och busar. Jag sätter på repgrimman och kravlar mig upp på Blue som är blåsvart i färgen, Katrin på Olle, barbacka. Ytterligare ett sto följer med som handhäst. Och så två lösa föl. Vi rider över hagar, genom skog och ner till sjön. De här hästarna är framgångsrika tävlingshästar, mycket energi och motor, men de är hur coola som helst i terrängen. Hingst, sto och fölungar, hur naturligt som helst. Vi rider ut i vattnet, ett av fölungarna stannar hellre i land, ändrar sig när mamman gnäggar efter henne. Kom nu, stoet plaskar med ett framben, för att demonstrera hur skönt det är. Eftermiddagssolens släpande strålar gör att vassen lyser guldgul. Jag glider ner i vattnet, simmar bredvid Blue. Vi skrattar och hästarna frustar. Rider tillbaka hem, blöta och lyckliga.
Natural Horsemanship handlar om kommunikation. För att kommunikation ska uppstå behöver vi förstå varandra. Genom att bli medvetna om vårt eget kroppsspråk, och om hästarnas sätt att kommunicera med varandra, kan vi få nycklar och verktyg för att göra umgänget med hästar ännu härligare. Katrin är en av Sveriges mest erfarna NH instruktörer, det var så Sanna Lundell hittade henne. Sanna behövde hjälp med sina hästar och så ville hon dela med sig, hon producerade teveserien Flocken där Katrin har ett eget avsnitt där hon jobbar med Sannas unghäst. 

26-27 oktober kommer Katrin till Arnhög Farm. 

Missa inte detta tillfälle att på ett lekfullt sätt komma närmare dig själv och din häst.